50 ditët e Albin Kurtit

 • Emëroi Zëvendëskryeministër njeriun që të akuzoi për vrasje të Astrit Deharit dhe keqpërdoruesin e skajshëm në emër të Kosovës.
 • Emëroi Këshilltar njeriun që deklaron se UÇK-ja ka kryer krime.
 • Emëroi Këshilltarë nipat e UDB-ashëve më të mëdhenj që kishte Kosova.
 • Emëroi këshilltarë njerëzit që sistematikisht punojnë kundër Shteteve të Bashkuara të Amerikës.
 • U rreshtua me ata që promovuan libra kundër UÇK-së midis Beogradi.
 • Rrezikoi Aleancën jetike të shqiptarëve me Shtetet e Bashkuara të Amerikës.
 • Largoi kompaninë amerikane Contour Global që do të investonte 1.3 MILIARDË DOLLARË në projektin “Kosova e Re”. Përmes saj Amerika donte të ndalonte gazin rus në Ballkan.
 • Humbi 200 MILION DOLLARË asistencë amerikane.
 • Humbi mundësinë për 2 000 vende pune për të rinjtë kosovarë.
 • Mezi i shkroi 45 faqe program ekonomik.
 • U izolua si asnjë lider tjetër politik në Ballkan. Izoloi edhe Kosovën.
 • Theu të gjitha parimet që i proklamoi për të ardhur në pushtet.
 • Harroi Monin dhe Arbenin të cilët u vranë nën moton Jo Negociata, Vetëvendosje.
 • Pranoi bisedime pa kushte dhe pa kërkimfalje nga Serbia.
 • Pranoi bisedime pa u zbardhur fati i të pagjeturëve. Harroi premtimin që u kishte bërë Nënave Gjakovare.
 • Dështoi në zhbërjen e arritjes së shqiptarëve – themelimin e shtetit të Kosovës.