Sulmohen bazat Amerikane në Irak

Shteti i Iranit e ka nisur hakmarrjen ndaj SHBA-së, të martën pas mesnate.

Sipas raportimit të televizionit shtetëror, Teherani ka sulmuar dy baza ajrore të ushtrisë amerikane në Irak.

Pentagoni konformoi se një dyzinë raketash balistike janë hedhur ndaj forsave amerikane të venslsura më dy baza ushtarake në Irak, raporton CNN.

Ende nuk raportohet për ndonjë viktimë, dhe Presidenti amerikan Donald Trump është njoftuar për sulmin.

Garda Revolucionare e Iranit e ka paralajmëruar SHBA-në dhe aleatët e saj të mos provojnë kundër-reagim pas këtij sulmi.