10 të vërtetat që mësoni për martesën pasi bëheni me fëmijë

Cilat janë ndryshimet që ndodhin në jetën e një çifti kur bëhen prindër?

Thuhet se me fëmijët martesa shkon në një nivel më të lartë, ose më të ulët, varësisht nga rasti. Ajo që është e sigurt është se, të kesh një fëmijë të bën të mësosh shumë për veten, por edhe për partnerin, dhe në përgjithësi për marrëdhënien. Martesa ose bashkëjetesa i nënshtrohen një prove që mund të bashkohen ose të ndahen: varet nga shumë faktorë, por të qenit i përgatitur sigurisht që ndihmon!

Këtu janë të vërtetat rreth martesës pas fëmijëve:

Të thuash “asgjë nuk ka ndryshuar” është një gënjeshtër

Fakti është se tani ka një person më shumë që jeton në shtëpinë tonë: kjo do të ishte e mjaftueshme, për të bërë të qartë faktin se martesa ose marrëdhënia ka ndryshuar. Jo domosdoshmërisht në një kuptim negativ, por vazhdimi i përsëritjes se “gjithçka është si më parë” është e barasvlershme me gënjeshtrën, dhe kjo mund të çojë në probleme. Fakti që marrëdhënia ka ndryshuar është një kusht i domosdoshëm për të kuptuar drejtimin që duam t’i marrim!

Do të urreni partnerin tuaj (të paktën pak)

Edhe në çiftet më të ngushta, me lindjen e fëmijës vjen koha kur ndjeni se e urren dhe / ose përbuzni babanë e fëmijës suaj. Kur kalojmë natën në këmbë dhe ai guxon në mëngjes të thotë se ka fjetur keq. Kur ai është gozhduar në televizor dhe bërtet si fëmijë. Po, do ta urrejmë atë, njëherë; e rëndësishme është të kuptojmë se gjithçka është normale dhe se do të kalojë.

“Ne do të jemi ndryshe”

Në vend të kësaj, ne gjejmë veten duke folur për hundën në tryezë, duke shkuar në shtrat të lodhur në orën 9 të darkës, duke mos dalë për muaj apo vite, sepse edhe nëse kemi gjyshër apo babysitter, ne jemi thjesht shumë të lodhur për ta bërë këtë. Por a e dini çfarë? Kjo nuk na bën “të vjetër”, por vetëm … prindër të rinj.

Romantizmi

Nëse dikur, gjeste romantike ishin një ditë në Spa, një shënim dashurie i bashkangjitur në frigorifer, një dhuratë e papritur. Sot nuk është se janë zhdukur, por thjesht … janë zëvendësuar. Testet e dashurisë se si të ngriheni në orën 3 të mëngjesit dhe të mbani të porsalindurin deri në 4 vjeç, duke e ditur se duhet të shkoni në punë disa orë më vonë. Përveç trëndafilave dhe çokollatave. Kjo ka të bëjë me mbijetesën.

Seksi do të jetë një fushë beteje

Rënia e dëshirës është një gjendje normale gjatë periudhës së dhënies gji, por jo vetëm. Lodhja, shqetësimet fizike që krijon shtatzënia sjellin me vete dhe çrregullime hormonale, të cilat bëjnë që seksi të jetë mendimi ynë i fundit. Por me kalimin e kohës çdo gjë kthehet në normalitet, thjesht duhet të tregoheni të duruar.

Ju nuk keni zgjedhur njeriun, por familjen

Për sa kohë që të gjithë pajtohen, nuk ka probleme. Por në qoftë se do kishim zgjedhur njeriun ndaj familjes së tij, të cilën nuk e kishim dashur kurrë, tani gjërat do të ishin ndryshe. Për më keq. Pothuajse në mënyrë të pashmangshme, ata do të duan të marrin pjesë në jetën e fëmijës dhe nuk do të kërkojnë mendimin tuaj. Në këto raste, e vetmja gjë që ju vjen në ndihmë është durimi dhe diplomacia.

Koha për “ne të dy” është zvogëluar në mënyrë drastike

Është matematik: tani ekziston një person i tretë, i cili, veçanërisht në fillim, kërkon një investim të jashtëzakonshëm të kohës dhe energjisë. Por nuk është se për 18 vitet e ardhshme gjërat do të ndryshojnë shumë. Fakti që ka “më pak kohë për ne” është diçka që duhet të pranohet. Nuk llogaritet koha e kaluar së bashku, por cilësia.

Ju do të mendoni: Unë dua më shumë fëmijën tim

Dhe çfarë është më keq, madje edhe partneri do të ketë të njëjtën ndjenjë. Dhe kjo nuk do të jetë e këndshme. Nuk është e pazakontë të ndihesh pak xheloz për fëmijën tuaj, gjë që na bën të ndihemi si monstra. Por me kalimin e kohës kuptojmë se nuk është një dashuri pak a shumë intensive, por një dashuri tjetër.

Shpreson të largohesh për të paktën një orë

Ishit ju çifti që nuk mund të iknit kurrë edhe për një natë dhe një fundjavë e veçantë ishte një lloj drame? A nuk keni besuar në dashurinë në distancë? Epo, ka të ngjarë që tani do të filloni duke dëshiruar vetëm një orë. Ose ndoshta dy. Kur të mësoni të thoni “Unë do dal” pa u ndjerë fajtor, gjithçka do të duket më e lehtë.

Do të jetë si të jesh në një slitë

Një marrëdhënie e fortë e bërë nga bashkëpunimi dhe përveç dashurisë autentike dhe afërsisë reciproke, mund të mbijetojë një vit “slitë” emocionale. Sepse kjo është ajo që do të jetë, në fillim të jetës si prindër të rinj.